Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Tahtakuşlar'da uluslararası karma sergi

Tahtakuşlar

Tahtakuşlar Etnografya Müzesinde Uluslararası Karma Sergi açıldı.

Tahtakuşlar Etnografya Müzesinde Uluslararası Karma Sergi açıldı.
Edremit Tahtakuşlar Mahallesinde Özel Tahtakuşlar Etnografya Müzesi 9 – 15 Temmuz 2014 tarihleri arasında Türk ve Azerbaycanlı sanatçılar ile 5 ülkeden 38 sanatçının katıldığı geleneksel 22. Uluslararası Karma Sergisi, Ressam ve Heykeltraş `Selim Turan Galerisinde` uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor.                           
Tahtakuşlar Etnografya Müzesindeki 22. Uluslararası Karma Sergisi açılışında konuşan Müzesi kurucusu Emekli Köy Enstitüsü Öğretmeni Ali Bey Kudar, 1991 yılında Özel Tahtakuşlar Etnografya Müzesini açtıklarını, 1992`de ise Ressam ve Heykeltraş `Selim Turan Galerisi` ile zenginleştirdiklerini söyledi.
`Selim Turan Galerisi`nin her sene ulusal ve uluslar arası birçok sergiye ev sahipliği yaptığını bu güne kadar 700 sanatçının katıldığı bilgisini veren Ali Bey Kudar, Ressam ve Heykeltraş Selim Turan'ın Azerbaycan,  Fransa ve Türkiye'deki yaşamından açıklamalar yaptı.
22. Uluslararası Karma Sergisine katılan sanatçılara katkılarından dolayı ‘Teşekkür Belgesi' verildiği etkinliğe katılan 3. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Orhan Yöney'de sanatçılara ‘Teşekkür Belgesi' verdi. Ali Bey Kudar'ın oğlu Selim Kudar ve arkadaşlarının Sema Gösterisi büyük ilgi gördükten sonra Esma Kudar'ın Sembolizmin Sayitiği ‘9'” adlı sergi gezildi.
22. Uluslararası Karma Sergisi açılış etkinliğe katılan 3. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Orhan Yöney yanı sıra İzmir Arkeoloji Müze Müdürü Faden Suzan Kutsioğlu, Ali Bey Kudar'ın elini öptüğü Savaştepe Köy Enstitüsünden öğretmeni Sema Çağan, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Açılış etkinliğinde misafirlere keşkek ve ayran ikramı yapıldı.
Türkiye'de Unesco ödüllü ilk özel müze
Orta Asya`dan Anadolu'ya gelen Türklerin yani Yörük ve Türkmen boylarının medeniyetleri ile ilgili yaşam ve kültürel eserlerin” yanı sıra düzenli olarak resim ve el sanatları sergilerinin düzenlendiği Özel Tahtakuşlar Etnografya Müzesi kurucusu Emekli Köy Enstitüsü Öğretmeni Ali Bey Kudar emeklerinin ilk karşılığında 1994 yılında müzeye verilen ilk ödül, UNESCO Destek Ödülü” oldu. UNESCO'nun ödülünün ardından, Balıkesirliler Birliği Derneği, Rotary Kulübü Edremit Şubesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından da verilen ödüller yanı sıra son olarak Azerbaycan Dede Orgut Uluslar arası Vakfı gızılürek” (Altın Kalp) Büyük Türk Dünyası Ödülünü de alan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi dünyadaki önemli ödüllerin sahibi oldu. Dünyanın en büyük deniz kaplumbağasını (360 kg 197 cm) da bünyesinde bulunduran Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Edremit`e 17 Km, Akçay`a 5 Km, Balıkesir - Çanakkale E-24 Karayoluna 2 Km uzaklıkta Tahtakuşlar Mahallesinde tam gün açık ve gezilebilir.
Haber : Enver Dolgun



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false